Bel: 06-23485432

Biografie

Jaouad Bennani is een bekende kunstenaar uit Tiel. Bennani was begonnen op zijn vierde jaar met tekenen schilderen en beeldjes maken van alles wat hij zag! De belangrijkste inspiratie bron voor deze kunstenaar was zijn vader die ook een heel bijzondere kunstenaar was in alles.

Na het lyceum ging Jaouad Bennani naar de hoge kunst school in Casablanca. Daarna ging hij naar de kunst academie in Parijs en in de tussentijd heeft hij altijd geschilderd en beelden gemaakt, overal. 

De kunstwerken van Jaouad Bennani zijn overal te vinden in Marokko, Egypte, Saoedi-Arabië, Emiraat, Zuid-Afrika, Canada, New York, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, België, Nederland, Rusland, Japan tot Australië toe is zijn werk te vinden!

Jaouad Bennani naast dat hij kleurenpsycholoog is, geef hij les in Nederland vanaf 1990.

Met zeer individuele en professionele begeleiding en liefde voor zijn vak geef hij lessen in verschillende disciplines zoals:

  • Alle teken technieken
  • Tekenen /schilderen
  • Aquarelleren
  • Boetseren
  • Kalligraferen
  • Kleurenpsychologie
  • En veel meer ook aan kinderen.

Jaouad Bennani geeft al die jaren ook veel workshops aan particulieren en bedrijven en ook scholen in alles wat kunst is!

Jaouad Bennani heeft ook drie keer zijn wereld record verbeterd als de snelste kunst schilder ter wereld en z'n laatste record heeft hij 147 schilderijen gemaakt in 6 uur de tijd. En heeft ook een grote schilderij gemaakt voor Van der Valk Tiel van 160 meter lang bij 2,10 meter hoog,

Hij is ook meerdere malen op de Nederlandse televisie geweest met zijn kunst ook!

Na een lange tijd weg te zijn geweest is Bennani weer in zomer 2018 weer opnieuw gestart met zijn Atelier bij de voormalige slachthuis op de J. D VAN LEEWENSTRAAT 15D 4001 XI te Tiel

Jaouad Bennani is een echte kunstenaar in hart en ziel en als hij iets maakt of doet, doet hij dat altijd met gevoel, passie en overgave!

Jaouad Bennani heeft altijd geschilderd en beelden gemaakt als een surrealist, hij was altijd erg gefascineerd door zijn grote meesters Salvador Dali en Leonardo da Vinci,

Door zijn liefde voor zijn twee kinderen is Jaouad Bennani in Nederland gebleven anders was hij weer terug gegaan naar zijn stad Parijs.